Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Μπότοξ (Fotox)

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

Αποτελεί τη Νο 1 μη επεμβατική θεραπεία παγκοσμίως. Υπόσχεται λαμπερό νεανικό δέρμα χωρίς σημάδια έκφρασης και τηρεί την υπόσχεσή του σε μία μόνο συνεδρία, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Botox (Μπότοξ)

Πως Λειτουργεί

Συχνά έχουμε ρυτίδες στο πρόσωπό μας που δημιουργούνται από συνηθισμένες εκφράσεις, όπως είναι το γέλιο, η έκπληξη, η συνοφρύωση, ο θυμός και άλλες.

Το Μπότοξ δρα ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την κινητικότητα των μυών (δερματικούς ή μιμικούς μυς) και επομένως να αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων στο υπερκείμενο δέρμα.

Είναι κατασκευασμένο από μια νευροτοξίνη που παράγεται από ένα βακτήριο που ονομάζεται clostridium botulinum, αλλιώς γνωστό ως αλλαντική τοξίνη. Το Μπότοξ λειτουργεί μπλοκάροντας τη μεταβίβαση των ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μυς, οι οποίοι προκαλούν τις ρυτίδες, επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν.

Μια θεραπεία Μπότοξ είναι γρήγορη και εύκολη και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Οι ασθενείς συνήθως θα παρατηρήσουν τα πλήρη αποτελέσματα της θεραπείας σε 3 έως 7 ημέρες.

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ο Dr. Φωτάκος χρησιμοποιεί το Μπότοξ

1. MicroBotox

Το MicroBotox είναι μια από τις νεότερες χρήσεις του Μπότοξ στον κλάδο της αισθητικής με έναν εντελώς νέο σκοπό: τη μείωση της ερυθρότητας και τη συρρίκνωση των πόρων.

Η ερυθρότητα και οι μεγάλοι πόροι ήταν εδώ και καιρό εμμονές μεταξύ των ασθενών που λαχταρούν για τέλειο δέρμα. Και οι δύο ανησυχίες θεωρούνταν από καιρό ως μη θεραπεύσιμες.

Το MicroBotox πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα microneedling που ονομάζεται Aqua gold FineTouch®. Αυτό το σύστημα τοποθετεί σκόπιμα το Μπότοξ στα ανώτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να συρρικνωθεί το μέγεθος των πόρων και να μειωθεί τυχόν ερυθρότητα που προκαλείται από υπερδραστήρια τριχοειδή αγγεία ή ροδόχρου ακμή.

2. MicroRejuve

Για να προχωρήσουμε τη θεραπεία ένα βήμα παραπέρα, το MicroRejuve αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα με το Μπότοξ, αλλά χορηγεί επίσης υαλουρονικό οξύ, ένα αναζωογονητικό συστατικό περιποίησης που γεμίζει το δέρμα, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και καθαρίζει τους πόρους.

3. Μπότοξ για Υπεριδρωσία

Υπεριδρωσία είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες υπερπαράγουν ιδρώτα σε σημείο που το άτομο νιώθει σωματικά και συναισθηματικά άβολα.

Ωστόσο με τις ενέσεις Μπότοξ, ένας ασθενής μπορεί να νιώσει άνεση χωρίς ιδρώτα για έως και εννέα μήνες μετά τη θεραπεία.

Η πρωτεΐνη στο Μπότοξ εμποδίζει τους ιδρωτοποιούς αδένες να λαμβάνουν τα σήματα που προκαλούν την εφίδρωση.

4. Μπότοξ για ημικρανίες

Μία από τις πιο συναρπαστικές νέες εφαρμογές του Μπότοξ δεν είναι στην πραγματικότητα καλλυντική. Οι γιατροί βρήκαν το Μπότοξ αποτελεσματικό για τη θεραπεία των εξουθενωτικών πονοκεφάλων.

Για ασθενείς που υποφέρουν με περισσότερους από 15 πονοκεφάλους το μήνα, μπορούν επιτέλους να βρουν ανακούφιση με αυτή τη γρήγορη θεραπεία.

Οι ενέσεις Μπότοξ χορηγούνται σε διάφορα σημεία στο μέτωπο, στους κροτάφους και στο πάνω μέρος του λαιμού.

Υπάρχουν άλλα ενέσιμα ή δερματικές θεραπείες που είναι συμπληρωματικά με το Μπότοξ;

Το Μπότοξ βοηθά να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες μυϊκές κινήσεις που προκαλούν ρυτίδες, μειώνοντας την ένταση και τη συχνότητα των συσπάσεων αυτών των μυών. Το δέρμα θα εξομαλυνθεί φυσικά καθώς του δίνεται χρόνος να ανακάμψει χωρίς τόση φθορά από επαναλαμβανόμενες μυϊκές συσπάσεις. Ωστόσο, όπου η ζημιά είναι αρκετά σοβαρή, οι ρυτίδες και οι γραμμές δεν θα εξαφανιστούν εντελώς μόνο από το Μπότοξ.

Για να αντιμετωπίσουμε τις γραμμές όπως αυτές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενέσεις υαλουρονικού για να ενισχύσουμε την ελαστικότητα του δέρματος (μέσω της ανάπτυξης νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης), αυξάνοντας την αντίσταση στις μυϊκές συσπάσεις. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού αποτελούν επίσης μια τέλεια λύση για την εξομάλυνση των βαθύτερων ρυτίδων και τη δημιουργία μιας πιο λείας επιφάνειας.

Για εκείνους που έχουν σημαντική χαλάρωση του δέρματος και βλάβες από τον ήλιο, το Μπότοξ και τα εμφυτεύματα υαλουρονικού δεν θα έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο από μόνα τους, όσο όταν συνδυάζονται με Laser Αναδόμησης Δέρματος
ή RF Microneedling.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα