Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Αγγειακές Δυσπλασίες

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

«Αγγειακές Δυσπλασίες» είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει εκτός από τις αγγειακές δυσπλασίες, τους αγγειακούς όγκους και άλλες συγγενείς αγγειακές παθήσεις. Ο πιο συνήθης χρησιμοποιούμενος όρος είναι Συγγενείς Αγγειακές Δυσπλασίες (ΣΑΔ), που υποδηλώνει ανώμαλη ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων με την οποία γεννιόμαστε.

Αγγειακές Ανωμαλίες

Αιμαγγειώματα

Τα αιμαγγειώματα είναι ουσιαστικά καλοήθεις αγγειακοί όγκοι, που εμφανίζονται συνήθως λίγο μετά τη γέννηση, αυξάνουν ταχέως κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής και στη συνέχεια συνήθως υποστρέφουν. Το 70% των αιμαγγειωμάτων υποστρέφει μέχρι την ηλικία των 7 ετών και συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Για τα περισσότερα αιμαγγειώματα δεν απαιτείται θεραπεία αφού στην πλειοψηφία τους υποστρέφουν. Σημαντική εδώ είναι η σωστή ενημέρωση των γονέων ώστε να μην ανησυχούν και να έχουν την υπομονή που χρειάζεται αφού ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του παιδιού.

Αντιμετώπιση χρειάζονται ορισμένες περιπτώσεις, που προκαλούν επιπλοκές, όπως
απόφραξη ζωτικών οργάνων (μύτη, στόμα, μάτια, αυτιά) ή εξέλκωση που οδηγεί σε αιμορραγία.

Η θεραπευτική παρέμβαση που θα επιλεγεί εξαρτάται από την ανατομική θέση του αιμαγγειώματος καθώς και από το μέγεθός του, και περιλαμβάνει στεροειδή (τόσο συστηματικά όσο και ενδοβλαβικά), βήτα-αναστολείς (προπρανολόλη), Lasers και χειρουργική αφαίρεση.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα