Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Ανόρθωση Στήθους

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

Η ανόρθωση στήθους (ή μαστοπηξία), είναι μια χειρουργική επέμβαση που εκτελείται σε γυναίκες που έχει πέσει το στήθος τους λόγω εγκυμοσύνης, σημαντικής απώλειας βάρους ή γενετικής.

Ανόρθωση Στήθους

Η Διαδικασία

Η τομή γίνεται στο φυσικό περίγραμμα του στήθους. Οι γαλακτοφόροι πόροι μένουν εντελώς ανέπαφοι και δεν υπάρχει καμία διαταραχή στο θηλασμό. Ο μαστός στηρίζεται στο θωρακικό τοίχωμα και αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα.

Η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος «στενεύει» τον μαστό και τον ωθεί προς τα πάνω στη καθορισμένη θέση. Οι ουλές ύστερα από ένα χρονικό διάστημα δεν είναι εμφανείς.

Μαζί φυσικά με την ανόρθωση του στήθους επανατοποθετείται και η θηλή σε νέα θέση, όπως αρμόζει στο νεοσχηματισμένο μαστό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ανόρθωση του μαστού συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, για ανάκτηση του όγκου του μαστού, πιο γεμάτο μπούστο και γενικά καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αυξητική Μαστοπηξία

Η μαστοπηξία (ανόρθωση στήθους) με αυξητική στήθους είναι μια συνδυαστική διαδικασία που ανασηκώνει τους χαλαρωμένους μαστούς, ενώ αυξάνει το μέγεθός τους και ενισχύει το σχήμα τους.

Η γήρανση, η εγκυμοσύνη, η απώλεια βάρους και η βαρύτητα μπορούν όλα να προκαλέσουν χαλάρωση του μαστού. Όταν η χαλάρωση δεν μπορεί να διορθωθεί μόνο με εμφυτεύματα, μπορεί να συνιστάται η αυξητική μαστοπηξία.

Μόνο κατά τη διάρκεια της μαστοπηξίας, η περίσσεια του δέρματος αφερείται, ο υποστηρικτικός ιστός σφίγγει, οι μαστοί «ανυψώνονται» για να καθίσουν ψηλότερα στο στήθος και η θηλή και η περιοχή της θηλής επανατοποθετούνται ή αλλάζουν μέγεθος.

Προσθέτοντας εμφυτεύματα στη διαδικασία, οι μαστοί μπορούν επίσης να γίνουν μεγαλύτεροι και σφιχτοί.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα