Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Γενειοπλαστική

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

Η Γενειοπλαστική λέγεται και πλαστική στο πηγούνι και αφορά μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που αποσκοπεί στην διαμόρφωση του πηγουνιού.
Πραγματοποιείται είτε αύξηση, είτε ελάττωση του πηγουνιού, ανάλογα με το αν υπάρχει πρόβλημα υπερτροφίας ή υποπλασίας αυτού.

Γενειοπλαστική

Αυξητική Γενειοπλαστική

Στην αυξητική γενειοπλαστική γίνεται μια τομή κάτω από το πηγούνι ή μέσα στο στόμα εκεί που συναντώνται τα ούλα με το κάτω χείλος. Στο σημείο αυτό δημιουργείται μια θήκη όπου τοποθετείται το κατάλληλο ένθεμα. Το μέγεθος και το σχήμα του ενθέματος επιλέγεται με μεγάλη προσοχή από εμάς και τον ασθενή ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και καλαίσθητο.

Μειωτική Γενειοπλαστική

Στην μειωτική γενειοπλαστική η τομή γίνεται πάλι είτε μέσα στο στόμα είτε κάτω από το πηγούνι. Ο γιατρός λιμάρει το οστό μέχρι να επιτύχει το μέγεθος και το σχήμα που ταιριάζει στο εκάστοτε πρόσωπο. Απαιτείται και σε αυτήν την περίπτωση μεγάλη προσοχή καθώς πρέπει να υπάρχει αρμονία στο πρόσωπο χωρίς υπερβολές.

Πότε πραγματοποιούμε γενειοπλαστική;

Πέραν της αισθητικής βελτίωσης του σχήματος του σαγονιού, υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται μια πιο σύνθετη θεραπεία στους ασθενείς με έμφυτη παθολογία προσώπου, παραμορφώσεις μετά από τραυματισμούς ή ογκολογικές επανεμφανίσεις.

Στη γενειοπλαστική, μπορούμε είτε να επέμβουμε στο οστούν του γενείου με οστεοτομίες και να το μετακινήσουμε σε νέα θέση, είτε να διαμορφώσουμε το οστικό περίγραμμα της περιοχής του γενείου με αλλοπλαστικά υλικά.

Συνήθως, η επέμβαση είναι μικρής βαρύτητας, και η ανάρρωση του ασθενούς είναι σχετικά ταχεία. Εκτός από το οίδημα στην περιοχή της επέμβασης, αναμενόμενη είναι και η παροδική υπαισθησία των γενειακών νεύρων, η οποία υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα