Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Καρκίνος του Μαστού & Αποκατάσταση

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

Η αποκατάσταση του μαστού μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όψης του μαστού μετά από μαστεκτομή.
Αν και οι περισσότερες αποκαταστάσεις στήθους γίνονται σε γυναίκες, οι άνδρες μπορούν να υποβληθούν σε αποκατάσταση εάν το επιθυμούν.

Σχετικά

Η αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή αφορά στο σύνολο των χειρουργικών επεμβάσεων που στόχο έχουν την ανακατασκευή του χειρουργημένου μαστού. Η εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρουν τα εχέγγυα για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Η αποκατάσταση του μαστού μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με τη μαστεκτομή ή σε δεύτερο χρόνο.

Η αποκατάσταση του μαστού μπορεί να γίνει με:

  • Αποκατάσταση μόνο με ενθέματα σιλικόνης.
  • Αποκατάσταση μόνο με αυτόλογους ιστούς (Κρημνός ορθού κοιλιακού μυός, κρημνός DIEP).
  • Αποκατάσταση με συνδυασμό ενθεμάτων και αυτόλογων ιστών (Πλατύς ραχιαίος μυς και ένθεμα σιλικόνης).

Ανακατασκευή Θηλών - Αρεόλα

Η αποκατάσταση του μαστού περιλαμβάνει μία ή περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται για την ανοικοδόμηση και αποκατάσταση όλων των στοιχείων του γυναικείου μαστού μετά τη μαστεκτομή.

Η δημιουργία του συμπλέγματος θηλής – αρεόλα είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας αναδόμησης του στήθους και ολοκληρώνει το όραμα ενός στήθους με φυσική εμφάνιση.

Κατά την κατασκευή ενός συμπλέγματος θηλής αρεόλα, ο πλαστικός χειρουργός εστιάζει στην αντιστοίχιση της θηλής με το νέο στήθος όσον αφορά το μέγεθος, το σχήμα, την υφή, το χρώμα και τη θέση.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι απίστευτα σημαντικό γιατί συχνά φέρνει μια αίσθηση πληρότητας και ολοκλήρωσης στο ταξίδι αναδόμησης του στήθους μιας γυναίκας.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα