Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Lifting Προσώπου

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

Το λίφτινγκ προσώπου (γνωστό και ως ρυτιδεκτομή) είναι ένας γενικός όρος για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο και/ή στο λαιμό, επανατοποθετώντας ή αφαιρώντας δέρμα, λίπος ή/και μυς.

Lifting Προσώπου

Τι είναι το Lifting;

Lifting, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα ή ρυτιδεκτομή (rhytidectomy) όπως το ονομάζουν οι Αμερικάνοι, είναι μία έννοια αρκετά παρεξηγημένη στη χώρα μας. Ο πολύς κόσμος θεωρεί ότι lifting ονομάζεται οποιαδήποτε διαδικασία αποσκοπεί στην βελτίωση του γηρασμένου προσώπου ή ακόμα και οποιαδήποτε διαδικασία αισθητικής χειρουργικής αφορά στο πρόσωπο. Στη πραγματικότητα το λίφτινγκ είναι μία συγκεκριμένη χειρουργική διαδικασία η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση συγκεκριμένων προβλημάτων.

Τι βελτιώνει;

Το λίφτινγκ μπορεί να βελτιώσει τη χαλάρωση του δέρματος, τις βαθιές ρυτίδες που οφείλονται στη χαλάρωση (και όχι στην έντονη εκφραστικότητα), τις γραμμώσεις των μυών στο λαιμό, να αναστηλώσει τη χαλάρωση των ιστών κάτω από το δέρμα, να αφαιρέσει το επιπλέον λίπος, να βελτιώσει την περιοχή των ματιών (αν συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική) και να ανορθώσει τα φρύδια, καθώς και να βελτιώσει τις ρυτίδες του μετώπου εάν συμπεριλάβει και μετωπιαίο lifting.

Το λίφτινγκ δεν μπορεί από μόνο του να διορθώσει την κακή ποιότητα του δέρματος, τις ρυτίδες έκφρασης, τις λεπτές ρυτίδες ή να αλλάξει κάποιο χαρακτηριστικό. Αυτά όμως μπορούν να γίνουν εάν η επέμβαση συνδυαστεί με άλλες διαδικασίες.

Το λίφτινγκ προσώπου είναι πολύ εξατομικευμένη επέμβαση, μοναδική για το πρόσωπο κάθε ατόμου και τους στόχους των αποτελεσμάτων του.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα