Δημήτρης Φωτάκος - Πλαστικός Χειρούργος

Βλεφαρόπτωση

Λογότυπο Δημήτρης Φωτάκος

H βλεφαρόπτωση αποτελεί μια πτώση του ενός ή και των δύο άνω βλεφάρων. Η κατάλληλη επέμβαση, και ο βαθμός στον οποίο πρέπει να ανυψωθούν τα βλέφαρα, εξαρτάται από την αιτία και τα ευρήματα της εξέτασης του ασθενούς.

Βλεφαρόπτωση

Τι είναι η Βλεφαρόπτωση;

Η πτώση βλεφάρου ή βλεφαρόπτωση, είναι η χαμηλότερη θέση του βλεφάρου σε σχέση με το φυσιολογικό.

Η συχνότερη αιτία πτώσης βλεφάρου στους ενήλικες είναι η διάταση του τένοντα που συνδέει τον ανελκτήρα μυ με το βλέφαρο. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ως συνέπεια του γήρατος, της χρόνιας χρήσης φακών επαφής, μετά από χειρουργική επέμβαση καταρράκτη ή μετά από τραυματισμό.

Η πτώση βλεφάρου ή βλεφαρόπτωση, στους ενήλικες μπορεί επίσης να συμβεί σαν επιπλοκή από άλλες ασθένειες που προσβάλλουν τον ανελκτήρα μυ ή την νεύρωσή του, όπως νευρομυϊκές παθήσεις, και σε σπάνιες περιπτώσεις από όγκους κόγχου (η περιοχή γύρω απο το μάτι).

Πώς αντιμετωπίζεται η βλεφαρόπτωση;

Η βλεφαρόπτωση αντιμετωπίζεται σχεδόν πάντα με χειρουργική επέμβαση. Ο κύριος σκοπός της επέμβασης είναι η ανύψωση άνω βλεφάρου αυξάνοντας το οπτικό πεδίο, καθώς επίσης και η προσπάθεια να επιτευχθεί συμμετρία όταν ο ασθενής κοιτάζει ευθεία μπροστά.

Η χειρουργική τεχνική που θα επιλεγεί για την θεραπεία της πτώσης βλεφάρου, εξαρτάται από την αιτία που προκάλεσε την πτώση του βλεφάρου, το μέγεθoς αυτής, καθώς επίσης και την λειτουργία του ανελκτήρα μυ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης του Άνω βλεφάρου είναι η άμεση βελτίωση του οπτικού πεδίου του ασθενούς, η βελτίωση των συχνών πονοκεφάλων ή του αυχενικού πόνου και η καλυτέρευση του νυσταγμένου προσώπου.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Καλέστε: (+30) 210 2200 877

Θα μας βρείτε: Παναγή Τσαλδάρη 65 – Περιστέρι 12134 – Αθήνα